vrijdag, augustus 21, 2020

Subodh Gupta


Subodh Gupta's studio’s main entrance, Gurgaon, India, 2014(?).

"....
When Gupta was confronted by ambitious early designs for the studio by his friend, Mumbai architect Rajiv Saini, he was left wondering where he would find room to pursue his practice within its dynamic sculptural form. Architect and client came to an understanding—the facade would remain unchanged, but a simple, functional workspace would be created within. “Inside, the studio was the way I wanted it; outside was the way he wanted it,” Gupta recalls. And, on closer inspection, it’s apparent that the bulging exterior of faceted concrete peels apart at the edges to expose a functional box of brick and frosted glass behind.
...."


The studio’s cluttered basement.


Colorful enamel kitchenware dangles from a long wooden cupboard on the ground floor.


Canvases from the “Note to Self” series (2013– ) stacked up on a filing cabinet.


A mold from Gandhi’s Three Monkeys (2008) pushed up against the boundary wall. (bron: ArtAsiaPacific)






Subodh Gupta in his studio, 2012(?). (bron: Walker Art Center)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten