woensdag, oktober 17, 2018

Marlene Dumas #7


Blikopeners Janne en Joe meet Marlene Dumas in her studio in Amsterdam, 2014(?). Stills from the video "What the Art?! Marlene Dumas". (bron video: vimeo)


Marlene Dumas in her studio, talking about her work and the show at Fondation Beyeler, 2015. Stills from the video. (bron video: YouTube)


In de studio van Marlene Dumas, 2015(?).

"....
Samen met mijn collega, de conservator van de tentoonstelling in het Stedelijk, en de collega’s van de andere musea komen we in haar studio bij elkaar. Om een uur of tien in de ochtend staan we voor haar deur in een rustig straatje in Amsterdam-Zuid. Gastvrij worden we ontvangen door studiomedewerker Rudolf Evenhuis die ons een rondleiding door het pand geeft voordat de Zuid-Afrikaanse zelf arriveert. Ik heb mijn hele leven al veel woeste fantasieën gehad over een kunstenaarsatelier maar in werkelijkheid ziet het er heel anders uit. Waar ik bij het zien van de voordeur een knus studiootje verwachtte, blijkt het atelier in werkelijkheid velen malen groter en kantoorachtiger: een open L-vormige ruimte met rechts bureaus van de twee studiomanagers, een keuken en een grote tafel waar we de rest van de middag aan vergaderen. De linkermuur is tot aan het plafond gevuld met kasten. Daarin ligt een gigantisch archief verborgen met foto’s, krantenknipsels en andere papieren. Het moet er één grote chaos in zijn, maar Marlene kan er zelf alles moeiteloos in terugvinden.
...."
(bron: The Backstage Page)

> Marlene Dumas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten