07 april 2020

Blow Ups: Tom Claassen


Konijn van kunstenaar Tom Claassen, 2016.

"Van Galerie Fons Welters kreeg Blowups de opdracht om het originele konijn dat in 2003 door de wereldberoemde Nederlandse beeldend kunstenaar Tom Claassen uit brons werd gegoten, te reproduceren en 3d te scannen om de originele vorm digitaal vast te kunnen leggen voor de toekomst.

Aan de hand van oude onderdelen uit het maakproces in 2003 gaf Blowups het konijn zijn originele vorm. Het konijn is bij Blowups in Heijen gemaakt van glasvezel versterkt polyester, kreeg een RVS versteviging van binnen en werd hoogwaardig afgewerkt met een 2 componenten slijtvaste en kleurechte lak geschikt voor buiten.

Met behulp van de 3d scanner werd het konijn van Tom Claassen bij Blowups gedigitaliseerd. Deze scan maakt in de toekomst de reproductie van het originele konijn ook een stuk gemakkelijker.
...."
(bron: BlowUps)
Kunstwerk Steen Tom Claassen, 2017.

"In opdracht van kunstenaar Tom Claassen vervaardige Blowups een enorme steen vanuit een klein ontwerp dat Tom Claassen als basis voor de vergroting aanleverde.
....
Verschillende disciplines bij Blowups kwamen er aan te pas om het uiteindelijke enorme kunstwerk te maken. De slimme constructie samen met het PUR schuim voorzien van vele polyester lagen, maken het kunstwerk enorm duurzaam. Het kunstwerk werd zeer glad afgewerkt en voorzien van een matte witte verflaag.
...."
(bron: BlowUps)

> Tom Claassen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten