donderdag, oktober 04, 2018

Jessica Stockholder


Jessica Stockholder's home and studio, New Haven, Connecticut.

"A drastically different design from the existing house, this bold stuccoed addition hosts an expansive artist's studio. Jessica Stockholder and Patrick Chamberlain, both artists, wanted to build a large studio where Stockholder could work. Architect Joseph Bergin worked with the couple to design a thoughtful 1,000-square-foot studio where Stockholder can create her unique sculptures.

While the addition looks quite different from the existing house, Stockholder and Chamberlain knew what they wanted from the get-go. "After maybe two minutes into our first meeting, they said, 'We want stucco cubes,'" says Bergin.

Bergin and his team demolished an existing garage attached to the house to make space for the studio. The new studio has an additional 600-square-foot section for cars."











"Stockholder often creates her work in relation to wall surface and space, so she needs a lot of blank wall space. The walls in her studio range from 12 to 16 feet high.

Bergin installed clerestory windows above several walls to let in light without taking up valuable wall space."





"This connecting space between the studio and the house was a key part of the addition's design and acts as a mudroom. It blends the two buildings' styles, combining traditional architecture with the studio's stucco exterior."





"An additional window on the back of the studio overlooks the garden."
(bron: Westchester Magazine)



"The artist sought to create a studio adjoining her residence that would be comfortable and brightly illuminated, with abundant expanses of tall wall area. The exterior of the studio would appear as “stucco cubes” to contrast the traditional form and style of the dwelling and offer a dialectical spirit to the whole.

The scheme incorporates a “go-between” component in the form of a transitional Mudroom / Garden Room. This transitional element mediates, in part, by adopting the dwelling’s traditional form, while donning the studio’s signature stucco siding. A large window presides at the utility sink, where artwork would not naturally occupy wall area, and so a large area of glazing is gained overall by the studio. High clerestory windows and narrow floor to ceiling glazing are other means by which daylight is introduced while preserving wall area for art making."
(bron: Joseph Bergin Architect P.C.)

> Jessica Stockholder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten