04 december 2014

Elspeth Diederix




This is what the studio garden looks like now in December 2009. This is the starting point for The Studio Garden blog, 23.12.09.


The expanded Studio Garden awaitng spring, 1.12.14. (bron en foto's: Elspeth Diederix)

"The Studio Garden is een experiment van Elspeth Diederix. Op reis in haar eigen tuin schetst, observeert, onderzoekt, plant en zaait ze met als doel foto’s te oogsten.
....
In 2009 verhuisde Diederix naar een atelier met tuin. Daar ontdekte ze dat ze het hele jaar door op reis kon gaan in haar eigen tuin. In een tuin gebeurt iets wat je op reis ook meemaakt: constante verandering. De verandering van seizoenen en de grilligheid van de natuur. Het inspireerde haar tot The Studio Garden. Een experiment met haar tuin als voedingsbodem voor nieuwe beelden.

Het werken met levend materiaal is een langzaam proces waarvan de uitkomst ongewis is. De verschillende stappen binnen het experiment legt Diederix vast in een blog. Maar het zal nog enige seizoenen vergen voordat duidelijk wordt wat het Diederix nog meer brengt aan nieuw werk." (bron: Vereniging Bedrijfscollecties Nederland)

Elspeth Diederix: black nasturtium desktop, 11.10.11.

Elspeth Diederix: study nasturtium invasion, 28.6.11. ((bron en foto's: Elspeth Diederix)

De eerste post op het blog van Elspeth Diederix was op 3 december 2009. Al vijf jaar lang een prachtig project! Te volgen op The Studio Garden (hk).

> Elspeth Diederix

Geen opmerkingen:

Een reactie posten